Vision och verksamhet

Invent Medics vision är att underlätta vardagen för världens kvinnor genom att förbättra deras hälsa och livskvalitet. Produktportföljen ska inkludera säkra, effektiva och trygga produkter som är lätta att använda i vardagen.

Efemia kontinensstöd, bolagets första CE-märkta och varumärkesregistrerade medicintekniska produkt, lanserades under hösten 2018. Produkten riktar sig till de miljontals kvinnor världen över som begränsas i sin vardag av ansträngningsinkontinens (SUI). Produkten har visat hög effektivitet och säkerhet i en klinisk studie, eftermarknadsstudier samt en uppföljande studie med deltagare från den kliniska studien.

Efemia är enkel att bära med sig och kan användas vid behov eller under längre tidsperioder. Produkten är lanserad i Sverige i egen regi samt via distributörer i Danmark, Norge, Tyskland och Storbritannien. Invent Medic planerar för lansering på fler europeiska marknader under 2020 och därefter i USA. I Sverige finns Efemia bland annat tillgänglig att beställa online hos båda de största apotekskedjorna Apoteket AB samt Apotek Hjärtat.

Utöver den internationella expansionen med Efemia i fokus utvärderar Invent Medic ytterligare potentiella produkter inom kvinnohälsa. Särskilt fokus ligger på vaginal hälsa, och förhoppningen är att kunna inleda studier med en andra produkt under 2020.