Invent Medic har idag tecknat avtal med Sveriges största apotekskedja Apoteket AB för inkludering av bolagets produkt Efemia kontinensstöd i sortimentet. Initialt blir Efemia tillgänglig via Apotekets rikstäckande webbshop Apoteket.se.

Inkluderingen av Efemia i Apotekets sortiment är en viktig milstolpe för Invent Medic då produkten nu får en betydligt bättre exponering mot breda kundgrupper i Sverige. Dessutom utgör en godkänd granskning av Apoteket ett viktigt erkännande av produkten.

– Det finns en stor efterfrågan från kvinnor som vill ha en enkel och effektiv lösning som gör att de kan bli mer aktiva och trygga i vardagen utan att behöva oroa sig för urinläckage, men många känner ännu inte till att Efemia svarar upp mot detta behov. Därför är det mycket glädjande att vi nu kan nå ut via Sveriges största apotekskedja som dessutom har ett stort kvalitetsfokus, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

– Apoteket AB har ett gott renommé och det finns en trygghet och enkelhet i att rekommendera en produkt som finns i Apotekets sortiment. Vi hoppas naturligtvis även att vårdaktörer i hela landet nu kommer att rekommendera Efemia för de kvinnor som kan bli hjälpta av produkten i sin vardag, säger Karin Bryder.

Inkluderingen kommer att ske inom de närmaste månaderna.

Ladda ner: Release