Invent Medic meddelar att en eftermarknadsstudie med bolagets medicintekniska produkt Efemia kontinensstöd visade på en signifikant förbättring av livskvaliteten hos kvinnor med självdiagnosticerad ansträngningsinkontinens. Studien genomfördes tillsammans med Aller Media.

Hela 83 procent av deltagarna uppgav att Efemia underlättade deras dagliga liv. Totalt ingick 40 kvinnor med en medelålder om 58 år som rekryterats bland kvinnliga läsare av livsstilsmagasinet Femina. Av dessa fullföljde 30 hela undersökningen.

– Det här resultatet visar tydligt att Efemia fungerar mycket väl i vardagen för kvinnor inom produktens huvudsakliga målgrupp. Det är verkligen glädjande och ytterligare ett kvitto på att vi har lyckats väl med dess funktionalitet och design, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

Utöver denna eftermarknadsstudie genomför Invent Medic en liknande studie i samarbete med Aino Fianu Jonasson, docent vid Karolinska universitetssjukhuset och specialist inom urogynekologi. Denna studie riktar sig till deltagare som medverkade i den genomförda kliniska studien. Det ger möjlighet att erhålla resultat från en målgrupp som har blivit kliniskt diagnostiserade med ansträngningsinkontinens.

Efemia finns tillgänglig att köpa för privatpersoner och företag via Invent Medics kvinnohälso-varumärke Arcamea, http://www.arcamea.se. Den kommer även att inkluderas i sortimentet på Apoteket.se under de närmaste månaderna. Diskussioner förs dessutom med ytterligare apotekskedjor och hälsovårdsaktörer i syfte att bredda produktens tillgänglighet och synlighet.

Ladda ner: Läs som PDF.