Invent Medic meddelar att bolaget har tecknat ett avtal med Apotek Hjärtat om inkludering av bolagets produkt Efemia kontinensstöd i sortimentet. Efemia kommer initialt att finnas tillgänglig via den rikstäckande webbshopen apotekhjartat.se.

Apotek Hjärtat är Sveriges största privatägda apotekskedja med cirka 390 apotek i hela landet. Bolaget ägs av livsmedelskoncernen Ica Gruppen. I och med detta avtal kommer Efemia nu att finnas tillgänglig via Sveriges två största apotekskedjor.

– Det här är ytterligare ett viktigt steg framåt för vårt arbete med att öka Efemias synlighet och tillgänglighet på den svenska marknaden. Nu när vi har två rikstäckande apotekskedjor som återförsäljare ökar vi vårt fokus på att nå ut till produktens målgrupp. Det sker indirekt via utbildning av relevanta vårdgivare, och direkt i form av digitala kampanjer och andra marknadsaktiviteter, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

Inkluderingen i Apotek Hjärtats sortiment kommer att ske inom de närmaste månaderna.

Ladda ner: Release