Invent Medics innovativa medicintekniska produkt Efemia kontinensstöd gav förbättrad livskvalitet hos hela 75% av deltagarna i en uppföljningsstudie med kvinnor som medverkat i bolagets kliniska studie.

Uppföljningsstudien genomfördes för att förbättra kunskapen om hur Efemia påverkar självupplevd livskvalitet hos kvinnor med kliniskt diagnosticerad ansträngningsinkontinens. 40 kvinnor bjöds in att delta i studien, varav 28 tackade ja samt fullföljde studien. Professor Aino Fianu Jonasson, specialist inom urogynekologi vid Karolinska Universitetssjukhuset, var ansvarig forskare för studien.

– Det är glädjande att Efemia fungerar så väl över tid för kvinnor med diagnosticerad ansträngningsinkontinens. Resultaten visar att vi har lyckats ta fram en riktigt bra lösning för denna viktiga målgrupp som dessutom är oerhört smidig att ta med sig och använda vid behov, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

Utöver att 75% av deltagarna i studien uppgav att Efemia förbättrade deras livskvalitet, svarade 68% att de kommer att fortsätta använda produkten efter studien. Dessutom uppgav 82% att de skulle rekommendera den till en vän eller kollega.  

– Den här studien visar tydligt att Efemia-användare tenderar att bli ambassadörer för produkten, vilket bådar mycket gott för framtiden. Vi vet att många kvinnor tar lite tid på sig innan de börjar använda en sådan här produkt, och en personlig rekommendation kan vara avgörande för att ta det sista steget, säger Karin Bryder.

Efemia finns tillgänglig att köpa för privatpersoner och företag via Invent Medics kvinnohälso-varumärke Arcamea, http://www.arcamea.se. Produkten finns dessutom hos webbutikerna som drivs av Sveriges två största apotekskedjor, Apoteket AB och Apoteket Hjärtat. Diskussioner förs med ytterligare apotekskedjor och hälsovårdsaktörer i syfte att bredda produktens tillgänglighet och synlighet.

Ladda ner: Läs som PDF.