Invent Medic meddelar att bolaget nu etablerar produkten Efemia kontinensstöd i Storbritannien tillsammans med distributören Advanced Global Health. Lanseringen planeras till Q4 2019, och parterna kommer att rikta sig till såväl hälsovårdsaktörer som direkt till konsumenter.

Distributören Advanced Global Health marknadsför och säljer ett flertal innovativa medicintekniska produkter inom kvinnohälsa i Storbritannien. Bolaget har därmed gedigen erfarenhet och goda kontakter med viktiga aktörer inom Efemias marknadssegment.

– Jag ser fram emot lanseringen av Efemia i Storbritannien, vilket blir den andra riktigt stora europeiska marknaden som produkten etableras på under 2019. Vi är mycket nöjda över att kunna samarbeta med Advanced Global Health i Storbritannien, då de liksom vi brinner för att förbättra kvinnor hälsa och livskvalitet med hjälp av innovativa medicintekniska produkter, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

– Efemia är en innovativ produkt som ligger helt rätt i tiden då många brittiska kvinnor i olika åldersgrupper eftersträvar ett mer aktivt liv utan att behöva oroa sig för urinläckage. Vi ser därmed stor potential för Efemia inom såväl det nationella hälsovårdssystemet som på konsumentmarknaden, säger Advanced Global Healths VD Alexander Fisher.

Undersökningar visar att upp till 50% av alla kvinnor upplever ansträngningsinkontinens någon gång under livet. Det innebär att Storbritannien utgör en betydande europeisk marknad för Efemia med stor potential. Avtalet med Invent Medic ger Advanced Global Health rätt att sälja Efemia direkt till konsument samt till andra återförsäljare och hälsovårdsaktörer, och marknadsföringen kommer att riktas mot såväl viktiga yrkesgrupper som gynekologer och uroterapeuter som direkt till potentiella användare.

Ladda ner: Release