Invent Medic meddelar att bolaget har tecknat ett distributionsavtal för sin produkt Efemia kontinensstöd som omfattar Nederländerna och Belgien med den Nederländerna-baserade distributören Pelvitec. Efemia kommer att finnas tillgänglig på dessa marknader från och med Q1 2020.

Efemia kommer att introduceras i Nederländerna av Pelvitec vid ett förlanseringsevent under en kongress för sjuksköterskor som specialiserar sig på ansträngningsinkontinens (SUI) den 8 november. Det kommer att följas av ett liknande event i Belgien den 22 november som riktar sig till bäckenbottenterapeuter.

Lanseringen av Efemia i Nederländerna och Belgien under Q1 2020 komma att följa efter de pågående lanseringarna i Tyskland och Storbritannien under Q4 2019. Omkring 1 miljon kvinnor i Nederländerna och Belgien uppskattas använda någon form av skydd mot urinläckage och utgör därmed potentiella regelbundna Efemia-användare.

– Vi är glada över att kunna ta Efemia till Nederländerna och Belgien tillsammans med Pelvitec, och vi ser positivt på att Pelvitec har möjlighet att introducera produkten vid förlanseringsevent redan nu i november. Vi vet att många kvinnor i den här regionen letar efter en icke-kirurgisk, effektiv och lättanvänd lösning för SUI i likhet med vad Efemia erbjuder, och vi ser fram emot att inom kort möta denna efterfrågan, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

– Efemia passar väl in i vår portfölj då den erbjuder en innovativ och klinisk bevisad lösning för ett omfattande kvinnohälsoproblem. Vi är övertygade om att produkten kommer att tas emot väl av hälsovårdssektorn och kvinnor med SUI i Nederländerna och Belgien, säger Pelvitecs VD Hero Mulder.

Den nya Efemia-distributören Pelvitec erbjuder ett utbud av hälsovårdsprodukter till den allmänna hälsovårdssektorn och aktörer fokuserade på konsumentmarknaden i Nederländerna och Belgien. Bolaget fokuserar särskilt på kvinnohälsa, inklusive segment som bäckenbottenterapi, urologi och gynekologi.

Ladda ner: Release