Invent Medic meddelar att bolaget har erhållit den första beställningen av produkten Efemia kontinensstöd från en svensk hälsovårdsregion. Beställningen utgör ett kvitto på att hälsovården värdesätter nyttan av Efemia som en icke-kirurgisk, effektiv och lättanvänd lösning för kvinnor med ansträngningsinkontinens (SUI).

Som Invent Medic meddelade i sin nyligen publicerade delårsrapport är bolaget hittills registrerat som leverantör hos två av Sveriges hälsovårdsregioner. Registreringen gör det möjligt för dessa regioner att beställa Efemia innan färdigställandet av offentliga upphandlingar.

Utöver registreringen som leverantör har Invent Medic lämnat in anbud för Efemia i två pågående offentliga upphandlingar i Sverige. Bolaget förväntar sig att eventuella avtal till följd av dessa upphandlingar kommer att börja gälla under H1 2020.

– Den här beställningen är ett resultat av vårt omfattande arbete med att presentera Efemia för viktiga yrkesgrupper inom hälsovården som uroterapeuter, fysioterapeuter och gynekologer. De ser ett konkret behov av en effektiv och icke-kirurgisk SUI-lösning, och några av dem har kontaktat sin region för att beställa in Efemia. Den här utvecklingen är väntad men samtidigt glädjande då den offentliga hälsovården når ut till många kvinnor med SUI på ett effektivt sätt, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

Utöver i Sverige finns Efemia även tillgänglig i Danmark, och lanseringar pågår under Q4 2019 i Tyskland och Storbritannien. Dessutom kommer produkten att lanseras i Nederländerna och Belgien under Q1 2020. I takt med att Efemia blir tillgänglig på allt fler marknader ökar sannolikheten att fler och större offentliga upphandlingar inleds där Invent Medic och bolagets regionala distributör kan delta med Efemia.

Ladda ner: Release