Invent Medic meddelar att bolagets produkt Efemia kontinensstöd kommer att lanseras i Norge i december 2019 via distributören Quintet. En ansökan om ett ramavtal med den norska hälsovården kommer att lämnas in i närtid. Ett sådant ramavtal skulle innebära att hälsovården täcker kostnaden för Efemia om produkten skrivs ut av en läkare.

Initialt kommer Efemia att finnas tillgänglig via Quintets webbutik, men bolaget har enligt distributionsavtalet med Invent Medic även möjlighet att teckna avtal med apotekskedjor och andra aktörer som riktar sig direkt till konsumenter. Inom det här området har Quintet ett nära samarbete med Norges ledande apotekskedja Apotek1 som erbjuder ett brett utbud av medicinska hjälpmedel på sina apotek.

– Det är spännande att vi nu kan lansera Efemia i Norge redan i år tillsammans med Quintet och därmed hjälpa många norska kvinnor att leva livet fullt ut. Quintets gedigna erfarenhet inom hjälpmedel för kvinnohälsa kombinerat med goda kontakter inom både hälsovården och konsumentmarknaden gör dem till en utmärkt partner för oss, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

– Efemia utgör en unik och välfungerande lösning för ett viktigt kvinnohälsoproblem, och passar därmed väl in i vår produktportfölj. Vi har redan presenterat produkten vid event i Bergen och Oslo under hösten med positivt gensvar, och har goda förhoppningar om att produkten kommer att tas emot väl av såväl kvinnor med SUI som relevanta hälsovårdsaktörer i Norge, säger Quintets VD Hanna Solberg.

Omkring 500 000 kvinnor i Norge uppskattas använda någon form av skydd mot urinläckage och utgör därmed potentiella regelbundna Efemia-användare. Den nya Efemia-distributören Quintet fokuserar på hjälpmedel inom inkontinens, smärtlindring och sexuell hälsa, och har därmed gedigen kunskap inom Efemias produktsegment.

Ladda ner: Release