Invent Medic meddelar att bolagets första produkt Efemia kontinensstöd har godkänts för utskrivning med kostnadstäckning i Nederländerna från och med februari 2020. Efemia har redan erhållit motsvarande godkännande i Norge, och produkten är dessutom godkänd för utskrivning i tre svenska regioner (varav ramavtal i en region) och 23 kommuner i Danmark.

Efemia introducerades i Nederländerna av distributören Pelvitec under en kongress för sjuksköterskor som specialiserar sig på ansträngningsinkontinens (SUI) i november 2019, och produkten blev tillgänglig att köpa i landet under Q1 2020.

Pelvitecs fortsatta arbete med att etablera produkten i Nederländerna kommer nu att underlättas då läkare, specialiserade sjuksköterskor och bäckenbottenterapeuter kan skriva ut produkten till sina patienter. De flesta patienter omfattas av landets system för kostnadstäckning, med viss variation beroende på försäkringslösning, och systemet täcker 100 % av kostnaden för Efemia.

– Det är glädjande att Efemia nu kan skrivas ut med kostnadstäckning på ytterligare en europeisk marknad. Efemia kommer nu att bli mer tillgänglig för kvinnor i Nederländerna som behöver en enkel, effektiv och operationsfri lösning för SUI, samtidigt som de inte behöver oroa sig för kostnaden, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

I mars 2020 kommer Invent Medic att närvara vid EAU20, det största urologieventet i Europa. Bolaget kommer att medverka tillsammans med sina distributörer AGH (Storbritannien), Arteriomed (Tyskland) samt Pelvitec (Nederländerna och Belgien).

Ladda ner: Release