Invent Medic meddelar att bolagets distributör har tecknat ett avtal med hälsovårdsmyndigheten NHS England som innebär att produkten Efemia kontinensstöd kan skrivas ut på recept med kostnadstäckning i England från och med 11 maj 2020.

Efemia lanserades i Storbritannien under slutet av 2019 i samarbete med distributören Advanced Global Health (AGH). Det finns ett starkt intresse för Efemia på denna marknad från såväl användare som aktörer inom hälsovården, och nu tas nästa viktiga steg då det blir möjligt för läkare, specialiserade sjuksköterskor och bäckenbottenterapeuter att skriva ut produkten till sina patienter. Avtalet gäller hela England vilket betyder att merparten av alla kvinnor i Storbritannien omfattas.

– Det är glädjande att Efemia nu kan skrivas ut med kostnadstäckning på denna stora och tongivande europeiska marknad som omfattar nästan 7 miljoner kvinnor med ansträngningsinkontinens (SUI). Avtalet med NHS England innebär att produkten blir mer tillgänglig för kvinnor som behöver en enkel, effektiv och operationsfri lösning för SUI, och de behöver inte heller oroa sig för kostnaden, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

– Vårt team är mycket glada över att kunna presentera att Efemia nu kan skrivas ut via NHS, Englands nationella system. Vi är stolta över att fortsätta att göra livsförändrande och innovativa produkter tillgängliga för så många kvinnor som möjligt. Möjligheten att erbjuda en kliniskt bevisad och bekväm produkt för flergångsanvändning som utgör ett alternativ till bindor andra typer av äldre vaginala produkter utgör ett viktigt steg framåt för kvinnor som lider av SUI, säger Alexander Fisher, VD för Invent Medics brittiska distributör AGH.

Sedan tidigare har Efemia godkänts för förskrivning med kostnadstäckning i Norge och Nederländerna, och produkten kan dessutom skrivas ut i fem svenska regioner samt 21 kommuner i Danmark.

Ladda ner: PM England förskrivning Efemia