Invent Medic meddelar att apotekskedjan Kronans Apotek kommer att inkludera produkten Efemia kontinensstöd i sitt webbsortiment. Efemia kommer att bli tillgänglig att köpa via kronansapotek.se under oktober månad.

Avtalet innebär att Efemia snart kommer att finnas tillgänglig att köpa hos fyra apoteksaktörer i Sverige då motsvarande avtal redan har tecknats med Apoteket AB, Apotek Hjärtat och Apotea.

– Vi är mycket glada över att även Kronans Apotek nu inkluderar Efemia i sitt sortiment. Vi kommer framöver att arbeta för att Kronans Apotek ska välja att ta in produkten även i sina fysiska butiker, precis som Apoteket AB redan har gjort, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

Karin Bryder är nöjd med Invent Medics framgångar när det gäller att teckna avtal och inleda samarbeten för att öka Efemias tillgänglighet och försäljning i Sverige sedan produkten lanserades under senare delen av 2018.

– Trots att covid-19-pandemin har skapat osäkerhet på marknaden har vi lyckats leverera stabila försäljningssiffror för Efemia hittills under 2020. Det bådar gott inför resten av året och 2021 samtidigt som produkten finns tillgänglig både via den allmänna hälsovården och allt fler apotekskedjor. Den ökande tillgängligheten förväntas bidra positivt till medvetenheten om både Efemia och ansträngningsinkontinens i allmänhet, säger hon.

Ladda ner: Release