Invent Medic meddelar att en referentgranskad vetenskaplig artikel som beskriver resultaten från en klinisk studie med Efemia kontinensstöd samt fyra eftermarknadsstudier har publicerats i tidskriften Advances in Urology.

Huvudförfattare av artikeln är Aino Fianu Jonasson, seniorforskare vid Karolinska Universitetssjukhuset och ansvarig för genomförandet av den kliniska studien (TVS1000).

– En referentgranskad vetenskaplig artikel som tar upp den kliniska evidensen bakom Efemia kontinensstöd är något som återkommande efterfrågas av läkare och andra yrkesgrupper inom hälsovården, både i Sverige och internationellt. Det är därför glädjande att kunna presentera den här artikeln som vi nu kan använda som referens i dessa sammanhang, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

Den publicerade artikeln har titeln “A Vaginal Inlay for Reduction of Stress Urinary Incontinence: Outcome of a Randomized Clinical Trial and Four User Acceptance Studies” och går att läsa i sin helhet via följande länk: https://doi.org/10.1155/2021/8822186

Ladda ner: Artikel i Advances in Urology