Invent Medic meddelar att bolaget har tecknat avtal med MLVB Inc, ett konsultbolag som hjälper svenska medicinteknikbolag att expandera till USA. Det här samarbetet förväntas effektivisera Invent Medics pågående etablering i USA, inklusive uppstart av ett dotterbolag för marknads- och försäljningsdrivande arbete i regionen.

Uppstarten av ett dotterbolag utgör en viktig del av Invent Medics etablering i USA då det krävs för att kunna hantera bolagets marknads- och försäljningsrelaterade aktiviteter i regionen på ett optimalt sätt. Det kommer även att underlätta redovisningen av Invent Medics aktiviteter och resultat i USA gentemot aktieägare och andra intressenter.

– Det är glädjande att ha en samarbetspartner på plats inför uppstarten av vårt dotterbolag i USA. Jag ser fram emot att få samarbeta med Marcie Coyne, som driver MLVB Inc, inom det här och närliggande områden, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

Invent Medic har nyligen lämnat in en ansökan om marknadsregistrering i USA av bolagets produkt Efemia kontinensskydd. Mer än 20 miljoner kvinnor i USA uppskattas använda någon form av skydd mot ansträngningsinkontinens och utgör därmed potentiella användare av Efemia kontinensstöd.

Ladda ner: Dotterbolag USA