Invent Medic meddelar att apotekskedjan Apoteket AB har valt att inte längre inkludera produkten Efemia kontinensstöd i sitt sortiment på grund av låg försäljningsvolym. Då Invent Medic ser en stabil försäljning från apotekskedjor i Sverige totalt sett och har avtal med samtliga övriga stora apotekskedjor, förväntas inte detta få någon mätbar inverkan på försäljningsvolymen.

– Vi ser att allt fler kvinnor väljer att använda Efemia kontinensstöd kontinuerligt över tid, bland annat för att kunna hålla på med träning och annan fysisk aktivitet utan att behöva oroa sig för urinläckage. Vi är stolta över att vår produkt står för kvalitet och hållbarhet och går att återanvända under flera månaders tid vilket utgör en betydande skillnad jämfört med de engångsalternativ som finns på marknaden. Det är bara att beklaga att Apoteket AB nu väljer att avbryta vårt samarbete och därmed indirekt prioritera engångslösningar i stället, säger Invent Medics VD Karin Bryder.

Efemia kontinensstöd går i Sverige att köpa via efemia.se, Apotek Hjärtat, Apotea, Kronans Apotek och LloydsApotek, hos Hjälpmedelsteknik Sverige/Keep On, Vobis Livskvalitet och Total Wellness. Produkten skrivs även ut till kvinnor via hälsovården.

Ladda ner: Release