Invent Medic meddelar att bolaget nu lanserar produkten Efemia Bladder Support i Finland och de baltiska länderna tillsammans med distributörerna OneMed respektive ViaMedPharma. Båda distributörerna är specialiserade på etablering av produkter inom hälsoområdet.

OneMed är en ledande distributör i Europa för produkter till hälso- och sjukvården. För Invent Medic är OneMed redan en upparbetad leverantör för hälsovården i Sverige och har som exempel upphandlat Efemia Bladder Support (EBS) för Region Norrbotten. Det avtal som nu ingåtts ger OneMed Finland samma möjlighet att erbjuda EBS i upphandlingar i Finlands 20 sjukvårdsdistrikt.

Liksom OneMed är den litauiska distributören ViaMedPharma specialiserad mot sjukvården i de tre baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen. Bolaget har också etablerade kontakter in till regionens apotek.

– Vi fortsätter att utöka vår närvaro på de europeiska marknaderna. Jag ser fram emot att kvinnor i Finland och de baltiska länderna ska få tillgång till Efemia Bladder Support, säger Invent Medics VD Anna Lindström. I och med dessa avtal fortsätter vi vår strategi med distributörer mot sjukvården och samtidigt växlar vi över Bolagets resurser till de stora marknaderna Tyskland och Storbritannien, där vi fokuserar på det stora antalet kvinnor som inte söker vård för sina problem, säger hon vidare.

  

Om OneMed
OneMed är en ledande leverantör av medicinska produkter och lösningar i Europa. OneMed är verksamma på 13 marknader med 1275 anställda med en årlig nettoomsättning på mer än 700 miljoner euro. OneMed samarbetar med kunder för att möjliggöra bättre liv för patienterna – vilket underlättar vardagen för vårdpersonalen och minskar sjukvårdskostnaderna. OneMed strävar efter att minska miljöpåverkan och samarbetar med leverantörer för att förbättra arbetsvillkoren i hela leverantörskedjan.

 

Om ViaMedPharma
Efter att ha lanserat vår affärsverksamhet under 2010 är vi för närvarande en av de mest pålitliga partnerna för våra kunder, experter och leverantörer i Litauen, Lettland och Estland. Vår affärsstrategi är specialisering och målmedvetet arbete. Företagets huvudsakliga strategiska affärsprincip är den pågående och konsekventa utvecklingen av den senaste tekniken, trender och lösningar som vi erbjuder våra kunder. Bolaget är representant för tillverkare av medicinsk utrustning och laboratorieutrustning och produkter genom B2B-lösningar. ViaMedPharmas kunder är huvudsakligen sjukhus, kliniker, apotek, laboratorier forskningscentra.

 

Ladda ner: Release