Invent Medic meddelar idag att arbete pågår för att kunna erbjuda företagets produkter via plattformen Amazon i Tyskland och Storbritannien i början av 2022.

I linje med bolagets strategi att nå ut till kvinnor som på egen hand söker en lösning till sin ansträngningsinkontinens pågår ett arbete för att lansera Efemia Store på Amazon Europe. Som första marknader för introduktion av Efemia på Amazon har Bolaget valt Tyskland och Storbritannien där Invent Medic satsar på en rad aktiviteter för att bolagets första produkt Efemia Bladder Support ska synliggöras direkt till konsumenter. Köpbeteenden i Europa skiljer sig markant mellan olika länder där Tyskland och Storbritannien ligger i topp på e-handel med omsättning på över 50 miljarder euro 2020 per land och där köp via Amazon står för ca 30%.

Invent Medic kommer även att tillhandahålla bolagets andra produkt Efemia Menstrual Cup via Amazon. Bolaget planerar att införa produkten på plattformen under 2022.

– Näthandeln fortsätter att växa och är numer en mycket viktig säljkanal för att nå ut till konsumenterna. Under 2020 såg man en tydlig ökning av antalet användare på Amazons plattform i hela Europa. Det är därför med glädje jag ser att arbetet fortskrider med en närvaro av Efemia på Amazon i Tyskland och Storbritannien, säger Invent Medics VD Anna Lindström.

Ladda ner: Release