Invent Medic meddelar att bolaget har inlett samarbeten med Runacademy, som erbjuder löparkurser i hela Sverige, och OWNIT som fokuserar på onlineutbildningar inom bland annat crossfit, gymnastik och barnträning. På bara några dagar har tiotusentals aktiva kvinnor nåtts via sociala medier med information om ansträngningsinkontinens vid träning och hur produkten Efemia kontinensstöd kan användas.

Hittills har mer än 30 000 personer läst inlägg som gjorts av Runacademy på Instagram, och en film som OWNIT publicerade har mer än 7 000 visningar. Dessutom har de här publiceringarna givit upphov till många positiva kommentarer och feedback från följare som känner igen sig och tycker att det är viktigt att den här frågan uppmärksammas.

– Den starka positiva responsen visar hur viktigt och uppskattat det är att våga lyfta fram frågan om ansträngningsinkontinens och träning. Många kvinnor som har det här problemet tror att de är ensamma om det och att det inte finns någon bra hjälp att få, vilket inte alls stämmer. Därför är det så glädjande att både Runacademy och OWNIT har valt att samarbeta med oss inom det här området, och vi ser fram emot att utveckla båda dessa relationer framöver, säger Klara Rasmusson, legitimerad sjuksköterska och ansvarig för träningsrelaterade samarbeten på Invent Medic.

Invent Medics VD Anna Lindström ser den här typen av samarbeten som ett utmärkt sätt att nå ut till en större andel av den huvudsakliga målgruppen för bolagets produkt Efemia kontinensstöd.

– De här samarbetena är i linje med vår strategi att utöka våra marknadsinsatser gentemot den stora målgruppen kvinnor som löptränar eller håller på med någon annan träningsform. Både vi på Invent Medic, våra samarbetspartners och deras följare ser det som viktigt att sprida den här kunskapen till så många som möjligt, och vi kommer att utöka med fler liknande samarbeten framöver, säger hon.

Om Runacamedy

Runacademy driver löpargrupper på 92 platser i hela Sverige och erbjuder även löpcoachning online i form av träningsprogram, över hundra olika pass, instruktionsvideor och mycket mer. Dessutom arrangeras löpteknikkurser, personlig löpcoachning, företagsträning samt löparläger och resor. Runacademy har idag närmare 10 000 löpare som tränar varje år och över 400 ledare. Målsättningen är att sprida löparglädje och få fler att lära sig hur löpningen kan bli roligare. Runacademys konto på Instagram har ca 31 000 följare. Mer information finns på http://www.runacademy.se

Om OWNIT Sweden

OWNIT fokuserar på att erbjuda onlineutbildningar inom bland annat crossfit, gymnastik, tyngdlyftning, kettlebells och barnträning. Bakom OWNIT står tre småbarnsmammor som har lång erfarenhet inom både träning, kost och hälsa. OWNITs konto på Instagram har ca 16 900 följare. Mer information finns på http://www.ownitsweden.se

Ladda ner: Release