Invent Medic meddelar att bolaget nu börjar erbjuda sin nyaste produkt Efemia Menstrual Cup i en klimatsmart singelförpackning som går direkt ner i brevlådan. Den nya förpackningen sänker kostnaden för att börja använda produkten samtidigt som energiåtgången minimeras vid transport och leverans. Dessutom är förpackningen enkel att vika ihop och återvinna.

Efemia Menstrual Cup lanserades i slutet av 2021 i en prisvärd duo-förpackning. Nu breddas erbjudandet med en klimatsmart singelförpackning.

– Under utvecklingen av vår singelförpackning har vi fokuserat på att minimera produktens klimatpåverkan och vi är mycket nöjda med det slutgiltiga förpackningskonceptet som använder minimalt med material. Den är gjord i ett material och viks enkelt ihop inför återvinning. Vi har även kunnat minimera energiåtgången vid transport då den nya slimmade förpackningen går ner i brevlådor och brevinkast. Därmed undviks extra transporter till postombud, säger Elisabeth Sthengel som är ansvarig för Invent Medics produktutveckling.

– Många kvinnor väljer att använda menskopp för att det är ett miljövänligt alternativ till bindor och tamponger. Därför är det viktigt för oss att se till att hela vår produkt verkligen är miljövänlig och klimatsmart, både i sig självt och när det gäller dess förpackning och leverans. Vi har lärt oss mycket under arbetet med att utveckla den här förpackningen, och det är något som bolaget kan dra nytta av framöver, säger Invent Medics VD Anna Lindström.

Efemia Menstrual Cup är utvecklad och producerad i Sverige. I utvecklingsprocessen deltog 100 kvinnor i testpaneler vilket har medfört en unik design jämfört med andra menskoppar på marknaden, både när det gäller skydd mot läckage och hur mjuk och följsam den är för användaren. Efemia Menstrual Cup har glädjande fått många positiva omdömen från användarna sedan lanseringen i slutet av 2021.

Inledningsvis kommer Efemia Menstrual Cup i singelförpackning att finnas tillgänglig via Efemias svenska webshop http://www.efemia.se till ett introduktionspris på 209 kr inklusive frakt.

Det rekommenderade listpriset för produkten är 249 kr. Målsättningen är att successivt utöka tillgängligheten till fler försäljningskanaler.

Ladda ner: Release