Invent Medic meddelar att bolaget har utsett iMEDicare till ny distributör för produkten Efemia Bladder Support i Storbritannien och Irland från och med det andra kvartalet 2022. Den nya distributören har fokus på bäckenbottenhälsa, goda kontakter med hälsovårdsaktörer samt även försäljning via Amazon där Efemia kontinensstöd kommer att ingå i sortimentet.

Bytet till den nya distributören är i linje med Invent Medics tidigare kommunicerade översyn av bolagets distributörer på viktiga marknader. Syftet är att säkerställa ett distributörsnätverk som kombinerar fokus på bäckenbottenhälsa med goda kontakter inom hälsovården och de resurser som krävs för att kunna öka försäljningen av Efemia kontinensstöd under 2022 och framåt. Produkten är godkänd för utskrivning via den brittiska hälsovårdsmyndigheten NHS.

iMEDicare har varit verksam som leverantör av produkter inom bäckenbottenhälsa sedan 2004 och bolaget ser goda möjligheter att nå ut till ett stort antal kvinnor med Efemia Bladder Support. Produkten passar väl in med iMEDicares mission att nå ut med välfungerande produkter inom bäckenbottenhälsa till alla patienter som kan dra nytta av dem och säkerställa optimalt resultat för varje användare.

–Efemia Bladder Support har utvecklats för att vara bekvämt och effektivt. Vi ser potential att nå ut med produkten till hundratusentals kvinnor i Storbritannien och Irland så att de kan återuppta sin träning och sina sociala aktiviteter med förnyat självförtroende, säger Darren Breen VD iMEDicare

Carina Lindquist, internationell affärsutvecklingschef hos Invent Medic, är mycket nöjd med att ha denna nya distributör för Storbritannien och Irland på plats.

Det känns mycket positivt att vi nu har en distributör som arbetar specifikt med bäckenbottenhälsa och har det kontaktnät som Efemia Bladder Support behöver för att lyckas på denna marknad. Jag ser fram emot ett spännande samarbete tillsammans med iMEDiCare, säger Carina Lindquist.

Denna information är sådan som Invent Medic Sweden är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-03-31 10:56 CET.

Ladda ner: Release