Invent Medic meddelar att bolaget har tecknat ett avtal med Apoteket AB för inkludering av produkten Efemia Menstrual Cup i Apoteket ABs online-sortiment. Efemia Menstrual Cup kommer att bli tillgänglig att köpa via apoteket.se från slutet av juni.

Avtalet om inkludering i Apoteket ABs online-sortiment är helt i linje med den strategi som Invent Medic kommunicerat för produkten Efemia Menstrual Cup, där målsättningen är att succesivt utöka produktens tillgänglighet genom att teckna avtal med flera återförsäljare på den svenska marknaden.

– Vi vet att Efemia Menstrual Cup har en unik kombination av egenskaper som uppskattas av de flesta kvinnor. Att Apoteket AB nu väljer att direkt ta in produkten i sitt sortiment är ett bevis på att den även lever upp till större återförsäljares förväntningar. Vi är mycket glada över att ha nått denna milstolpe, och vi ser positivt på våra möjligheter att fortsätta utöka Efemia Menstrual Cups tillgänglighet framöver, säger Invent Medics VD Anna Lindström.

Efemia Menstrual Cup är utvecklad och producerad i Sverige. I utvecklingsprocessen deltog 100 kvinnor i testpaneler vilket har medfört en unik design jämfört med andra menskoppar på marknaden, både när det gäller skydd mot läckage och hur mjuk och följsam den är för användaren. Sedan lanseringen i slutet av 2021 finns Efemia Menstrual Cup tillgänglig att köpa via Efemias svenska webbshop http://www.efemia.se.

Ladda ner: Release