Invent Medic meddelar att apotekskedjan Apotea har beslutat att inkludera produkten Efemia Menstrual Cup i sitt online-sortiment. Produkten kommer att finnas tillgänglig att köpa via apotea.se senast från oktober 2022.

Apotea är den andra apotekskedjan som tar in Efemia Menstrual Cup i sitt online-sortiment. Det innebär att produkten nu finns tillgänglig att köpa hos två apoteksaktörer på den svenska marknaden. Invent Medic har som målsättning att successivt utöka produktens tillgänglighet på den svenska marknaden genom att säkerställa att fler återförsäljare tar in produkten i sitt sortiment.

Efemia kommer nu att ha två produkter inkluderade i Apoteas sortiment inom kvinnohälsa: Efemia Menstrual Cup och Efemia kontinensstöd. Detta är fördelaktigt för Invent Medic då kunder som blir intresserade av den ena produkten enkelt kan informera sig även om den andra produkten, och därmed skapas förutsättningar för mer kostnadseffektiv marknadsföring.

Att komma in i apotekens e-handelsplattformar är viktigt då transformationen från butiksförsäljning till försäljning via webben går stadigt framåt. Det satsas stora summor på att minimera tiden från köp till leverans genom att effektivisera lagerhantering samt att ge kunden fler utlämningsmöjligheter.

– Vi har arbetat på flera plan för att få Apotea att inkludera produkten i sitt sortiment. Dels via betygsättningstjänster som Trustpilot för att lyfta fram att produkten är mycket uppskattad av användarna. Vårt budskap blir mer trovärdigt när användarna själva intygar att de upplever att Efemia Menstrual Cup är mjuk och följsam och inte har problem med läckage. Sedan har vi arbetat med att anpassa vår förpackningslösning i linje med de klimatmål som apoteksbranschen har tagit fram. Vår förpackning är lätt, enkel att återvinna och tar minimal fysisk plats i såväl lagerhyllan som brevlådan, säger Invent Medics VD Anna Lindström.

Efemia Menstrual Cup är utvecklad och producerad i Sverige, och under utvecklingsprocessen deltog 100 kvinnor i testpaneler. Deras feedback bidrog till produktens optimerade design jämfört med andra menskoppar på marknaden, både när det gäller skydd mot läckage och hur mjuk och följsam den är för användaren.

Ladda ner: Release