Invent Medic sponsrar Svenska Fotbollförbundet och Svenska Spels menssatsning “Alla dagar” med FlowCup menskoppar. Målet med initiativet är att bryta tabun om mens och underlätta för tjejer att fortsätta spela fotboll under puberteten. Inledningsvis kommer fyra pilotföreningar och samtliga kvinnliga medarbetare hos Svenska Fotbollförbundet få möjlighet att erhålla FlowCups menskoppar.

Med initiativet ”Alla dagar” gör Svenska Fotbollförbundet tillsammans med Svenska Spel en stor satsning för att bryta tabun, öka kunskapen om menstruation och ge rätt förutsättningar för fotbollsspelande tjejer och tränare. Inledningsvis kommer fyra pilotföreningar runt om i Sverige utbildas om menscykeln och kvinnohälsa, samt erhålla mens-kit till sina lagväskor. Tack vare stöd från Invent Medic och FlowCup ingår menskoppen FlowCup Flex i varje kit. Utöver mens-kitten kommer samtliga anställda hos Svenska Fotbollförbundet att få möjlighet att testa menskoppen.

Vi är väldigt tacksamma över att Invent Medic sponsrar vårt pilotprojekt "Alla dagar" med menskoppar. Det gör att spelare nu också kan testa menskopp för att hitta det menskydd som passar bäst när de spelar fotboll. Tillsammans arbetar vi för att bryta tabun inom mens, säger Ellinor Johansson, projektledare Alla dagar, Svenska Fotbollförbundet.

– Vi är stolta och glada över att sponsra pilotföreningarnas lagväskor med menskoppar. Det gör att vi når ut till ett stort antal tjejer och spelare som får möjlighet till en enkel, miljövänlig och effektiv lösning, både i vardagen och när de spelar fotboll. Mens är tyvärr fortfarande ett tabubelagt ämne, med "Alla dagar" ökas kunskapen om mens, för mens ska inte hindra någon från att spela fotboll, säger Isabelle Ström, Digital Marketing Manager på Invent Medic.

FlowCup är ett svenskt varumärke som tillverkar och säljer menskoppar med stort fokus på att främja en hållbar framtid och ökad jämställdhet. Varumärket grundades 2016 och har sedan dess gjort en framgångsrik tillväxtresa på den europeiska marknaden. Sedan början av 2023 är FlowCup en del av Invent Medic, och målsättningen är nu att utnyttja synergierna mellan FlowCup och Invent Medic för att nå ut till ännu fler tjejer och kvinnor.

Ladda ner: Release