Invent Medic, ett svenskt bolag inom kvinnohälsa, har erhållit en order från den australiska icke-statliga organisationen The Cova Project för leverans av FlowCup menskoppar till ett värde av 0,4 MSEK. Menskopparna kommer att användas för att ge kvinnor i Liberia, Malawi och Uganda tillgång till ett säkert och hygieniskt mensskydd. Leverans av ordern är planerad till slutet av 2023 och början av 2024.

The Cova Project arbetar med att ge flickor i utvecklingsländer tillgång till säkra mensskydd som gör att de inte riskerar att förlora delar av sin skolgång på grund av sin menstruation eller blir sjuka från användning av ohygieniska alternativ. Organisationen använder sig av FlowCup menskoppar på grund av att de är enkla att använda, håller hög kvalitet och har en mjukhet och form som passar de flesta kvinnor.  The Cova Project har sedan 2018 köpt och distribuerat FlowCup menskoppar till kvinnor i stora delar av Afrika.

– Goda upparbetade kontakter och samarbeten med olika icke-statliga organisationer var en viktig anledning till att Invent Medic förvärvade FlowCup tidigare i år. Den här ordern visar att beställningar från denna typ av aktörer redan är och kommer att fortsätta vara en betydande källa till intäkter för oss. Det finns många olika pågående projekt med menskoppar som drivs av icke-statliga organisationer, och vi för aktiva dialoger med flera olika aktörer. Många välgörenhetsorganisationer har fått upp ögonen för FlowCup och ser den som en både säker och lättanvänd produkt, säger Anna Lindström, VD på Invent Medic. 

– Vi är mycket glada över att fortsätta vårt samarbete med FlowCup och Invent Medic. Vi tror inte bara på FlowCups menskopp utan även på teamet bakom produkten. Tillsammans delar vi passionen för att ge flickor och kvinnor förbättrad tillgång, utbildning och värdighet genom hållbara lösningar för menstruationshälsa. Vårt samarbete förändrar livet för tusentals flickor varje år, och det finns ingen vi hellre skulle vilja göra det med än Invent Medic, säger Geena Dunne, grundare av The Cova Project.

The Cova Project är en australisk icke-statlig organisation som grundades 2018 av Geena Dunne. Organisationen förser kvinnor över hela Afrika med menskoppar samt håller utbildningar om menstruation. Drivkraften är att ge kvinnor möjlighet till en säker menstruation och att minska flickors skolfrånvaro. The Cova Project arbetar med lokala partners och organisationer i olika delar av Afrika för att på ett ansvarsfullt sätt distribuera menskoppar enligt ledorden tillgång, utbildning och värdighet.

Ladda ner: Release