Invent Medic meddelar att bolagets produkt Efemia Bladder Support har erhållit marknadsgodkännande av den australiska myndigheten Therapeutic Goods Administration (TGA). Detta innebär att Invent Medics australiska distributör Pelvic Floor Exercise nu kan börja marknadsföra och sälja produkten.

Marknadsgodkännandet av den australiska myndigheten TGA, som tillhör landets hälsodepartement, gör att Efemia Bladder Support nu kan erbjudas till kvinnor på ytterligare en marknad. Detta är helt i linje med bolagets fokus på att skala upp försäljningen.

Invent Medic meddelade i augusti 2023 att Australien har höjt kraven för marknadsgodkännande av medicintekniska produkter i linje med den nya MDR-lagstiftningen som införts i Europa. Detta innebar att det bildades en kö med medicintekniska produkter som behövde godkännas igen enligt det nya regelverket. Tack vare att Efemia Bladder Support redan var godkänd enligt det nya MDR-regelverket i Europa gick det dock både snabbt och smidigt att genomföra processen för att erhålla TGA-godkännande i Australien.

– Den snabba processen för TGA-godkännande av Efemia Bladder Support i Australien visar återigen på vilken styrka det är att Invent Medic har gedigen kompetens inom det regulatoriska området, vilket gjorde att vi kunde vara tidigt ute med att erhålla MDR-certifiering i Europa. Vi ser nu fram emot att stödja vår distributör Pelvic Floor Exercise i deras arbete med att marknadsföra och sälja produkten. Initialt kommer de att rikta sig mot hälso- och sjukvårdspersonal, och därigenom dra full nytta av sitt stora nätverk inom segmentet för bäckenbottenhälsa, säger Klara Rasmusson, Invent Medics Head of Sales and Marketing.

Ladda ner: Release