Invent Medic meddelar att bolaget idag lanserar den nya produkten Flow Sheets, ett enkelt, effektivt och miljövänligt alternativ till traditionella tvättmedel som är specialanpassat för menstrosor. Flow Sheets är utformade som praktiska tvättark med särskilda enzymer som är frigörs i tvättmaskinen och bryter ner blodfläckar på ett skonsamt sätt. Flow Sheets lanseras via bolagets e-handelskanal www.flowcup.com och innebär en ytterligare breddning av FlowCup-varumärkets produktportfölj. Lanseringen gör bland annat att FlowCups 80 000 befintliga kunder i hela Europa nu kan bekanta sig med detta praktiska och hållbara sätt att tvätta sina menstrosor.

Det senaste året har menstrosor blivit en allt populärare metod för hantering av mens som hyllas av många kvinnor. Tack vare att de känns som vanliga trosor och kan återanvändas lyfts menstrosor ofta fram som ett både bekvämt och hållbart alternativ till bindor och tamponger. Samtidigt gör återanvändningen av trosorna att effektiv tvättning blir ett viktigt moment, både ur ett hygieniskt och ett estetiskt perspektiv, och Invent Medic har noterat att en av de vanligaste frågorna som användare ställer är hur man tvättar sina menstrosor på bästa sätt. Det tycks således finnas ett stort behov av en enkel, effektiv och skonsam lösning som är specialanpassad för tvätt av menstrosor.

För att kunna fånga upp detta behov har Invent Medic tagit fram Flow Sheets, ett specialanpassat tvättmedel som effektivt tvättar menstrosor rena. Produkten består av färdigdoserade tvättark som man lägger i tvättmaskinen, ett ark per tvätt. Tvättarken är torra vilket gör att de inte kladdar eller lämnar efter sig tvättmedelsrester vid hanteringen.

Varken själva tvättarken eller produktens förpackning innehåller plast, och tvättmedlet är fosfat- och blekmedelsfritt och vilket gör Flow Sheets till ett hållbarare alternativ både för miljön och för kvinnan. För att effektivt tvätta menstrosor rena från mensblodsrester i både varm och kallt vatten innehåller tvättmedlet enzymer som på ett naturligt sätt bryter ned blod.

Intresset för hållbara alternativ att hantera sin mens blir allt större, och här har menstrosor en viktig roll att spela. Fram tills nu har det dock saknats ett tvättmedel speciellt anpassat för menstrosor som ger ett enkelt svar på den mycket vanliga frågan hur man tvättar sina menstrosor på bästa sätt. Vi har därför utvärderat olika alternativ för att hitta en innovativ lösning, med fokus på att den ska vara säker både för miljön och för kvinnan samt givetvis effektiv när det gäller att ta bort blodfläckar. Med Flow Sheets har vi lyckats ta fram en produkt som motsvarar våra högt ställda krav, och vi ser nu fram emot att erbjuda den till kvinnor i hela Europa, säger Elisabeth Sthengel, Chief Research & Development Officer på Invent Medic.

I somras publicerade Kemikalieinspektionen en rapport om bland annat antibakteriellt behandlade menstrosor i vilket det framkom att vissa menstrosor innehåller miljöfarliga biocider. Samtidigt lanserade Invent Medic FlowUndies, biocidfria menstrosor som är tillverkade i ekologisk bomull. Flow Sheets lanseras nu som ett komplement till bolagets menstrosor.

Ladda ner: Release