Invent Medic meddelar att bolagets produkt Efemia Bladder Support nu är upphandlad även i Region Halland. Detta innebär att produkten erbjuds eller kommer att erbjudas i samtliga sjukvårdsregioner i Sverige förutom Gotland. Bolaget utökar samtidigt sitt sälj- och marknadsteam med ytterligare en säljare som utöver Efemia Bladder Support även kommer att fokusera på att nå ut med den nya produkten UriCap på den svenska marknaden.

Invent Medic har uppnått betydande framsteg under 2023 och hittills under 2024 när det gäller att etablera Efemia Bladder Support i hela Sverige. Tidigare under 2024 meddelades att bolaget vunnit upphandlingar i Region Västerbotten och hemmaregionen Skåne, och under de senaste tolv månaderna har antalet upphandlade regioner fördubblats.

När Efemia Bladder Support blir tillgänglig för förskrivning i region Halland i oktober 2024 kommer produkten att finnas tillgänglig i följande 20 av 21 svenska hälsovårdsregioner: Blekinge, Dalarna, Gävleborg, Halland, Jämtland Härjedalen, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Norrbotten, Skåne, Stockholm, Sörmland, Uppsala, Värmland, Västerbotten, Västernorrland, Västmanland, Västra Götaland, Örebro och Östergötland.

– Vi har nu uppnått vårt viktiga mål för hälsovården i Sverige: att majoriteten av alla kvinnor i Sverige skall kunna erbjudas Efemia Bladder Support oavsett vilken region de bor i. Samtidigt skapar våra framsteg i Sverige spännande utmaningar då vi bedriver försäljningen i egen regi på denna marknad. För att möta det växande behovet av såväl digitala och fysiska besök som utbildning av hälso- och sjukvårdspersonal så utökar vi nu bolagets sälj- och marknadsteam med ytterligare en säljare. Denna tjänst kommer även att säkerställa att vi på bästa sätt når ut med vår nya produkt UriCap på den svenska marknaden, säger Invent Medics vd Anna Lindström.

Ladda ner: Release