Invent Medic meddelar att bolaget har tecknat avtal med Apgar Danmark som ny distributör i Danmark av Efemia Bladder Support, Invent Medics produkt för att hantera kvinnlig ansträngningsinkontinens. Den nya distributören har väletablerade relationer med hälso- och sjukvårdpersonal inom gynekologi, vilket bolaget identifierat som avgörande för att kunna växla upp försäljningen i Danmark.

En viktig aspekt av Invent Medics pågående arbete med att se över och förstärka bolagets nätverk med distributörer av Efemia Bladder Support är att hitta distributörer med en dedikerad säljstyrka som har daglig kontakt med hälso-och sjukvårdpersonal som arbetar med kvinnor som har ansträngningsinkontinens. Detta har nämligen visat sig vara en gemensam nämnare för de distributörer som lyckats bäst hittills.

Efter att ha utvärderat ett antal potentiella danska distributörer beslutade sig Invent Medic att teckna avtal med Apgar, en välkänd aktör i Danmark som uppfyller detta kriterium och dessutom arbetar med försäljning direkt till slutkund. Den befintliga återförsäljaren i Danmark kommer att kvarstå och komplettera Apgar genom att erbjuda kvinnor och sjukvårdspersonal rådgivning främst i sin butik i Köpenhamn.

– Vi vet att kontakten med hälso och sjukvården, och gynekologi i synnerhet, kommer att göra stor skillnad för hur Efemia Bladder Support säljs i Danmark. Apgar har jobbat många år i branschen och har goda kontakter med förskrivare samt hälso- och sjukvårdspersonal som rekommenderar produkter, och en dedikerad säljstyrka ute i landet. Vi ser därmed goda möjligheter till betydande framgång för Apgar då detta har varit en viktig faktor i andra länder, säger Klara Rasmusson, Invent Medics försäljnings- och marknadschef.

Vi är glada över att utöka vårt sortiment med Efemia Bladder Support som passar bra in i vår produktportfölj. I Danmark är det också ett stort fokus på miljö, och vi och vården välkomnar en produkt som är återanvändningsbar, säger Stig Pieler, VD för Apgar Danmark.

Invent Medic förväntar sig att Apgar omgående kommer att börja erbjuda Efemia Bladder Support till sina kunder, och bolaget arbetar nu intensivt med att utbilda den nya distributören.

Om Apgar Danmark
Apgar Danmark är en välkänd distributör av medicinsk utrustning och produkter inom gynekologi och obstetrik till såväl hälso- och sjukvården som direkt till slutkonsument. Bolaget tillhandahåller medicinsk utrustning och produkter till bland annat landets största aktörer inom hälso- och sjukvården.

Ladda ner: Release